Vannposten Seterveien/Strandberget

Alle er velkomne til å hente kildevann i vannposten Seterveien/Strandberget. Men for all del HENT VANN, ikke begynn å tukle med overføringskraner osv. Et par ganger har det frosset pga at noen har stengt krana i bakken.

Denne skal stå åpen hele året.

Lørdag 26.06.16 hadde vi dugnad og mesteparten av ledningen gjennom lia fra kilden ble isolert. Så nå håper jeg at dette gjør sitt til at vi får vintervann.

30.06.16

Roger Bøhleng

Posted in Nytt fra Strandberget Vel.

One Comment

  1. Hei på dere, ønsker å komme med noen synspunkter vedr. vintervei over fjellet;
    for og si det slik så har vel jeg vært en ihuga pådriver for og få til dette uten hell eller velvillighet, har til og med gitt tilbud om gratis vei en vinter som et forsøk(for en del år tilbake)Gjorde den gang en spørreundersøkelse om villighet til bet. for dette og responsen var 100% den gang var forslaget på 1000,- pr hytte noe som i seg selv er en rimelig penge.Gjennom åra har det vært noen diskusjoner om denna veien, noen mener det er vanskelig pga driving,andre at det blir kostbart, da spør jeg hvordan klarer andre det??For lang tid tilbake altså ca 35 – 40 år siden var det snøskigard ovenfor vinterparkeringa likeledes nedenfor Hertzenberghytta andre steder fungerer dette bra så hvorfor ikke her?Da jeg drev byggevareforretning tilbød jeg gratis matrialer til dette formålet, men ingen innterresse.Betydningen av vintervei ville bli et stort pluss for setervegen, husk i dag er det bare 20 hytter som gir di fleste inntektene til vinterdrifta, (tidl.Rallkattlia)Vi ser en stadig økende tendens til salg av hytter fra Strandsetra og nordover , uttalelser sier at en stor del av skylda får vegmangel på vinterstid.diskusjonen om transport av parg etc.til hytter uten veger ikke noe tema, her er det en dugnad som skal til og scooter trasse er ordnet.Løypenett til Opphussetra og til Bekks Minde legges i åpent lende nedenfor setervegen.Her er det lite som skal til for og få en flott trasse.Har gått denne på langs uante ganger og vet hva jeg prater om. På oversiden er en dårlig løsning, mye skog sjevt terreng.Så nevnes det å legge utgifter til brøyting inn i bompengeavg,dette er jo et sprøtt forslag, det er da vel nok av folk som ikke bruker setra noe mer pga den høye bomprisen, det er for og jage folk vekk.Skal det bli atraktivt for folk og komme til fjellet våres så må det legges til rette for dette, og det er jo nettopp vinterveg og skikkelige løyper.Her har jeg også gitt signaler om at jeg kan være med på anskaffelse av liten løypemaskin, viser her til Engerdal/Drevsjø sitt eksempel på hvordan dette kan gjøres med et meget vellykket res.
    Til slutt vil jeg bare spørre hvorfor blir det ikke laget ei velforening for hele Strandsetra/Opphussetra og Opphusfjellet.Kontigent på kr.1.500,- er fullt ut akseptabelt.
    som et ps;kan nevnes at jeg bet.ca 10.000 iåret for passering gjennom bommen, synes dere dette er et greit årskortbeløp.Selvfølgelig kjører jeg da di ant. turer dette er beregnet for,men hvordan greier alle andre fjellveier/seterveier og ha årskort under 1500,-bare spørr jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.