Girobrev 2017 (Klikk og se brev og kommentarer)

Hei alle hytteeiere og løypebrukere, På nytt er det tid for vårt årlige girobrev med giro for innbetaling av løypeavgift. I konklusjonen i brevet (se vedlegg)

 

Takk på forhånd

VI ØNSKER DERE MANGE FINE SKITURER TIL VINTEREN

Trond Nysveen                          Kristin Bokrudstad               Olav Bjørnes

post@nysveenskogsdrift.no       bokrudstad@gmail.com             tbjornes@bbnet.no

Storelvdalsveien 762

2450 Rena

Posted in Nytt fra løypekomiteen, Ukategorisert.

6 Comments

 1. Har betalt løypekontigent i alle år vi har hatt hytte i Strandberget, men løypekjøringen har vært under enhver kritikk, derfor har jeg ikke betalt i år. Kan ikke skjønne at det ikke skal være mulig å holde løyper åpne hele sesongen, løypekjøring kun til vinterferie og påske er for dårlig. I skrivende stund er datoen 4. februar 2017, ikke antydning til oppkjørte løyper. Hvorfor kan man ikke henge en løypeplog etter alle de skuterne som kjører i området allikevel, eller ta imot tilbudet fra Trond Stensberg om anskaffelse av en liten løypemaskin. Betaler gladelig mer i kontigent for å få ordentlige løyper. Slik det er idag reduserer dette verdien av å ha hytte oppi her vesentlig.

 2. TILBAKEMELDING PÅ GIROBREV

  Løypekomiteen har arbeidet for å legge til rette for løyper og traseer gjennom flere år. De som startet det hele på frivillig basis skal ha stor takk for dette. I de siste årene som jeg har vært leder for løypekomiteen, har vi også sett på mulighetene for helårsvei da vi tror at dette vil øke bruken av hyttene vinterstid. Vi har jobbet for å få til et samarbeid med veistyret, noe vi anser som helt nødvendig og vi har nå fått en felles hjemmeside. Jeg må være så ærlig å si at dette har vært en utfordring, men ting tar tid. I vårt siste girobrev spurte vi om tilbakemelding på noen få spørsmål om kostnad, helårsvei og eventuelle synspunkter på dette. Jeg må bare innse at interessen for dette var lik null. Kun fire hadde noe å melde. Resultatet er at løypekomiteen legger ned sitt engasjement for vintervei og legger ballen død. Jeg synes dette er synd, men bøyer meg for fakta.
  Vi trenger frivillige for å arbeide videre med løypenettet, da undertegnede og sekretær Sissel slutter etter denne sesongen. Vi håper det er noen som kan ta et tak, da løyper er en nødvendighet for bruken av hytta vinterstid. Ring meg på tlf. 900 19 235.
  Håper på fine løyper i vinter og ønsker alle en strålende skisesong.

  Mvh. Edgar Bakken

 3. Trond Stensberg:

  Hei på dere, ønsker å komme med noen synspunkter vedr. vintervei over fjellet;
  for og si det slik så har vel jeg vært en ihuga pådriver for og få til dette uten hell eller velvillighet, har til og med gitt tilbud om gratis vei en vinter som et forsøk(for en del år tilbake)Gjorde den gang en spørreundersøkelse om villighet til bet. for dette og responsen var 100% den gang var forslaget på 1000,- pr hytte noe som i seg selv er en rimelig penge.Gjennom åra har det vært noen diskusjoner om denna veien, noen mener det er vanskelig pga driving,andre at det blir kostbart, da spør jeg hvordan klarer andre det??For lang tid tilbake altså ca 35 – 40 år siden var det snøskigard ovenfor vinterparkeringa likeledes nedenfor Hertzenberghytta andre steder fungerer dette bra så hvorfor ikke her?Da jeg drev byggevareforretning tilbød jeg gratis matrialer til dette formålet, men ingen innterresse.Betydningen av vintervei ville bli et stort pluss for setervegen, husk i dag er det bare 20 hytter som gir di fleste inntektene til vinterdrifta, (tidl.Rallkattlia)Vi ser en stadig økende tendens til salg av hytter fra Strandsetra og nordover , uttalelser sier at en stor del av skylda får vegmangel på vinterstid.diskusjonen om transport av parg etc.til hytter uten veger ikke noe tema, her er det en dugnad som skal til og scooter trasse er ordnet.Løypenett til Opphussetra og til Bekks Minde legges i åpent lende nedenfor setervegen.Her er det lite som skal til for og få en flott trasse.Har gått denne på langs uante ganger og vet hva jeg prater om. På oversiden er en dårlig løsning, mye skog sjevt terreng.Så nevnes det å legge utgifter til brøyting inn i bompengeavg,dette er jo et sprøtt forslag, det er da vel nok av folk som ikke bruker setra noe mer pga den høye bomprisen, det er for og jage folk vekk.Skal det bli atraktivt for folk og komme til fjellet våres så må det legges til rette for dette, og det er jo nettopp vinterveg og skikkelige løyper.Her har jeg også gitt signaler om at jeg kan være med på anskaffelse av liten løypemaskin, viser her til Engerdal/Drevsjø sitt eksempel på hvordan dette kan gjøres med et meget vellykket res.
  Til slutt vil jeg bare spørre hvorfor blir det ikke laget ei velforening for hele Strandsetra/Opphussetra og Opphusfjellet.Kontigent på kr.1.500,- er fullt ut akseptabelt.
  som et ps;kan nevnes at jeg bet.ca 10.000 iåret for passering gjennom bommen, synes dere dette er et greit årskortbeløp.Selvfølgelig kjører jeg da di ant. turer dette er beregnet for,men hvordan greier alle andre fjellveier/seterveier og ha årskort under 1500,-bare spørr jeg.

 4. Jeg er ivrig bruker av området, og har hatt hytte på Strandsætra i 3 år nå. Jeg setter stor pris på det gode vedlikeholdet som er i sæterveien. Veien er i god stand, både sommer og vinter. I tillegg er det et bra løypenett og muligheter for scooterleie fra parkeringsplassen (venda). Dette gjør at det er enkelt å komme seg til hytta hele året, og en skitur fra parkeringsplassen er noe jeg kun ser positivt på. Prisen for bompassering syns jeg er helt OK slik den er i dag. Det koster å holde veien i så god stand. Når det er sagt, så er jeg ikke tilhenger av vinteråpen vei videre fra venda. Jeg antar at det vil være krevende å holde den strekningen åpen, og det er naturlig å stille seg en del spørsmål i den forbindelse:
  – Hvordan skal en løse utfordringer med vind og snødrev på utsatte steder, som for eksempel på fløyet over mot Strandsætra, samt over Strandsætervollen? Veien kan drive igjen i løpet av kort tid (selv i perioder uten nedbør (når det er tørr snø og vind)), og det vil være krevende å holde veien åpen for biltrafikk.
  -Hvor skal folk parkere? Det vil kreve en del å kunne holde parkeringsplasser åpne.
  -Sikkerhet. Særlig i snørike vintre kan det være en utfordring mtp sikkerhet i- og langs veien. Unger som aker eller går på ski, i- eller nær veien, kan være vanskelige å oppdage når det er høye brøytekanter.
  -Hvilken pris er det snakk om? Er det snakk om samme pris for brøyting til Strandsætra som til Opphusfjellet, for eksempel? Ser en for seg et system med bommer?

  Jeg antar at å holde veien vinteråpen vil kreve at en har mannskap og utstyr stående nærmest permanent i området, og jeg ser for meg at det hele vil bli en dyr affære.
  Jeg håper det fortsetter som før, at veien vedlikeholdes og brøytes så godt som i dag, og at det fortsatt blir kjørt både scooter- og skispor og at det fortsatt blir mulighet for leie av scooter ved behov. Jeg betaler heller med glede et litt høyere beløp i løypeavgift:-)

 5. Jeg er så sjelden på hytta, så jeg trenger ikke vintervei og ønsker derfor ikke å betale mer.

 6. Jeg ønsker vintervei og er villig til å betale noe mer for det.
  Har hytte i Bøhlengveien men ser klart fordelen med å kunne kjøre opp bakken
  men da er det viktig at det er brøytet parkeringsplasser langs veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.