Skiløyper

Oppdatert informasjon om løypene finner du her.

Løypenettet i Strand-Opphus hytteområde

Løypenettet i Strand-Opphus hytteområde prepareres med snøscooter med sporkall. Prepareringen finansieres av bidrag fra hytteeierne med støtte fra Stor Elvdal Kommune. Bidraget er satt til kr. 500,- for sesongen 2019.
For mer info eller spørsmål? send en e-post her.
eller i Komentarfeltet under.

Trykk på kartet for større løypekart

Skrive ut? anbefales liggende

Løypenettet

Deler av løypenettet ligger på snaufjellet i vind og værutsatte områder og prepareringen vil være begrenset av dette. Kjernetiden for løypeprepareringen er i vinterferieukene, påske og i helgene imellom med noen unntak, se den enkelte løypa og under «Nyheter». Nettet består av følgende løyper:

Tilførselsløyper ( 2 km )

Tilførselsløyper fra parkeringsplassen til Strandsetra og fra Strandberget hyttefelt inn på Strandseterløypa. Løypene prepareres i jule/nyttårshelgen i tillegg til kjernetiden.

Seterveien ( 4 km )

Seterveien fra Strandsetra til Hytteområdet ved Gamle Opphussetervei. Prepareres i jule/nyttårshelgen i tillegg til kjernetiden.

Rundt Veslehovden ( 4 km )

Rundt Veslehovden. Løypa tar av fra seterveien ved hyttene på toppen av bakken, hvor den tar til venstre sørover mot Vesle Hovdsjøfjell. Løypa svinger deretter vestover og så nordover rundt Veslehovden. Prepareres i kjernetiden.

Skarverunden ( 11 km )

Skarverunden går rundt Hovdsjøfjellet(Skarven) langs seterveien over Strandsetra og Opphussetra, videre nordover til hytteområdet ved Gamle Opphussetervei. Løypa svinger deretter tilbake sørover på østsiden av fjellet. Turen kan kortes ned ved å ta en løype som tar av østover på Opphussetra og tar igjen rundløypa nord for fjellet. Prepareres i kjernetiden

Staupholløypa ( 7 km )

Staupholløypa går vestover fra Strandsetra gjennom Hemmeldalen naturreservat forbi Dambua og Halasjøen til Staupholen (seter, «villa», «jaktslott»). Prepareres i kjernetiden.

Gamle Opphussetervei-Staupholen ( 9 km )

Gamle Opphussetervei-Staupholen går over Kroksetra og Ruskåsen gjennom Hemmeldalen naturreservat til Staupholen. Denne løypa kjøres bare i påsken hvis vær og føre tillater det

Løypekomiteen 2018/2019:

Trond Nysveen mob.tlf.: 900 29 940
Send en E-post

Kristin Bokrudstad
Send en E-post

Tor Olav Bjørnes,
Send en E-post

Har du spørsmål til løypekomiteen? Spør under i komentarfeltet,
eller send oss en e-post

6 Comments

 1. Hei,

  vil bare si tusen takk for den flotte jobben Trond gjør med løypene og at vi setter stor pris på det.
  Får ikke stå på ski denne helgen, men skal nyte det neste uke.

  Mvh
  Daniel Mothes

 2. Nå kommer den oppdateringen du har etterlyst (se onder «Nytt fra Løypekomiteen»). Den nye løypekomiteen overtok hele ansvaret fra 01.09.2018, og vi har derfor ventet med å legge ut informasjonen til alt er klart.
  Du etterlyser nye bilder, siden de som ligger der har gått ut på dato?? Jeg oppfordrer deg og alle som har fine aktuelle, fine bilder å sende dem til løypekomiteen. Med vennlig hilsen Sissel Strand

 3. Hei, på tide å oppdatere info om løypekomiteen for 2018/2019. Skriver nå mai 2018.
  Mvh. Finn

 4. Til løypekjøreren(e).

  1000takk for flotte løyper!
  Lørdag 24.2. var været ikke så verst men litt dårlig sikt…men løypene var supre. I dag, mandag 26.2. var været supert, og løypene enda bedre enn været. Vi lurte på og gå til Staupholen, men regna ikke med at det var kjørt etter gårsdagens snøvær, så vi bestemte oss for Skarverunden. Når vi plasserte skia i trikkeskinnene og kom til Strandsetra så vi nykjørte løyper mot Staupholen. Vi holdt oss til Skarverunden i dag og var veldig fornøyd med løypene…takk igjen for flotte løyper ?

  Hilsen 3 generasjoner Bøhleng

 5. Hei. Nå er det vel på tide å oppdatere denne siden med relevant informasjon, (fine bilder som er utgått på dato). Dersom dere ikke oppdaterer siden kan dere like gjerne droppe siden, det gjelder også for vei informasjon. Min bønn er: Så sett i gang og oppdater!

 6. Har dere noen planer for når dere vil kjøre opp løyper fra nå (Januar) og frem til Påske? Hilsen Finn. 17.01.2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.