Strand og Opphus setervei

Oppdatert informasjon om veidriften finner du her.

Strand og Opphus Setervei er en bomvei som tar av fra Riksvei 3 ved Strand kirke. Om sommeren går veien inn over Strandsetra og til Opphussetra i alt 12 km. Om vinteren er veien åpen opp til en vinterbrøytet parkeringsplass ca 7 km fra bommen. Transport videre til hytteområdene går med snøscooter. Kjørere med løyve for 2015 til 2018, se under

Priser fra og med 2018:

Enkelttur kr. 80,-

Det er anledning til å kjøpe elektronisk bomkort. Engangskostnad kr. 150,-

Bomkortet fylles opp etter behov:
20 turer: kr.1570,- (kr. 78,50 pr.tur)
50 turer kr. 3860,- (kr. 77 pr.tur)
100 turer kr. 7600,- (kr. 76 pr.tur)

I påsken blir det lagt til en parkeringsavgift.

Jan Olav Torp selger turer og kort. Mobiltelefon 907 79 112. Ta kontakt med Torp når det er betalt turer så han får lagt turene inn i systemet. Kontonummer: 1850 05 00782
Andelseiere har 25% rabatt

Strand og Opphus Setervei samarbeider med Vellaget i Strandberget om brøyting av veien inn til hyttefeltet. Den er åpen når seterveien ellers er åpen.

Løyve for leiekjøring med scooter i området Strandsameiet 2014 – 2018 er tildelt følgende:

Stein Inge Bergseth tlf. 913 59 226
Trond Nysveen tlf. 900 29 940
Inge Strand tlf. 917 39 543
Nils Strand tlf. 977 45 091

Ta kontakt på telefon for å avtale kjøring.

Strand og Opphus setervei drives som et andelslag, med Severin Myrbakken som styreleder/daglig leder. Eiere er setereierne. Gamle Opphussetervei er oppgradert ca. 3 km i forlengelsen av seterveien fra Opphussetra og drives av et veilag sammensatt av hytteeierne som bruker veien.

Strand Opphus Setervei ble anlagt på 1950-tallet som erstatning for den gamle Opphussetervei som gikk bratt oppover lia fra Opphus og som var lite egnet til ferdsel med bil. Strand og Opphus Setervei er i tillegg til å være tilførselsvei for setrene og hyttefolket, viktig for skogsdriften i lia mot Østerdalen.

9 Comments

 1. Seterveien er brøytet til «venna» som vanlig. Det blir brøytet når det kommer snø. I utgangspunktet er den altså åpen hele tiden. Når det gjelder vinterbrøytet veg så er det noe styret i seterveien jobber med. I et utkast til bruksordning har vi skissert hvordan dette kan løses. Vinterbrøyting må ha tilstrekkelig oppslutning, den må finansieres, det må anlegges en ny løypetrasé som må godkjennes av kommunen og grunneierne, traseen må avskoges og det må være noen til å gjøre jobben. Summen av dette har gjort at 2019 kreves for planlegging og avklaringer.

 2. VINTERBRØYTET SETERVEG?
  Meninger om vinterbrøyting av hele setervegen tas i mot av styret i seterveien.
  Sendes skriftlig:
  severin@myrbakken.no
  Opphusveien 99
  2450 Rena
  Tlf 99264035

 3. Det har vært en svært snørik vinter og det er anslagsvis halvannen meter snø på flatmark nå. Seterveien brøytes kontinuerlig etter og under snøfall. Den skal derfor være kjørbar til enhver tid. Kommer det store snøfall vil det kunne være korte perioder hvor det kan være i meste laget, slik det var i nyttårshelga da det snødde 10 cm i timen.

  Vinterferien nærmer seg og det er viktig at det ikke parkeres på øverste delen slik at traktor og scooterhengere får snudd.

 4. Hva er hensikten med denne nettsiden hva veien angår. Siste oppdatering er 271017. Det skaper en forventning når en blir bedt om å logge inn på «siste nytt om veien» Forslag, enten blir siden oppdatert eller legg den ned. Dette er bare forvirrende. Det skal ikke være nødvendig å ringe Terje Diset for å høre om veiens framkommelighet. Det tas betaling i bommen og da må man også levere .

 5. Igjen virket ikke bankkort i bommen. Dette har skjedd flere ganger før også. Synes det er synd at en må ringe Terje Diseth som da velvillig kommer fra Steinvik for å åpne. Ut i fra det jeg forstår og har forholdt meg til er det kun Jan Olav Torp som kan fjernåpne. Men, ofte er han jo ikke tilgjengelig, kun svarer. I ettermiddag, 2. november fikk jeg nesten ikke ut mitt bankkort fra automaten. Det satt, ja nesten BOM fast. Men Terje han kom. Sånn kan vi ikke ha det.

  Jeg bruker hytta 150 døgn i året og forventer at bommen fungerer.Etter prisøkningen er det nesten ingenting å spare på å fylle på det kjøpte kortet. Forventer en tilbakemelding på hva som blir gjort.

 6. Et styre bestående av Terje Diseth, Marianne Olasdatter Strand og Severin Myrbakken som leder. Andelseiere er de med grunneiendom. Jan Olav Torp har med bommen og betaling å gjøre. Tiltak utføres i hht budsjetter. Ansvaret går til og med Opphussetra. videre er det eget veilag; Gamle Opphusetereveg.

 7. Hei Finn!

  Ja det skal vi begynne med. Og jeg skal det vidre til de som oppdaterer siden!
  Når det gjelder den oppdateringer så ble det publisert den 14/01, 2016.

  Ha en fin dag vidre!
  mvh
  Håvard

 8. Seterveien. Hadde vært fint om dere satte dato for status på veien og ikke bare » Fint vinterføre på veien»?
  mvh
  Finn Bakken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.