Turforslag

Essay about a time you asked for help about anything reddit essay help this essay has an aim to help you

FINN DIN TUR UNDER!

Se både for sommer og vinter!

Turforslag vinter

Området byr på utallige muligheter til flotte skiturer. På forvinteren kan det være behagelig å bruke de preparerte løypene, men på ettervinteren ligger området åpent for spennende turer ut i terrenget og opp på topper som Horta, Storbekkfjellet og Hemmelkampen.

1. Veslehovden rundt, 4 km. Løypa er preparert og går i lett terreng. Løypa tar av sørover myrene på toppen av bakken fra vinterparkeringen, eller man kan gå motsatt vei ved å følge strandsetersporet nesten til det tipper ned mot Strandsetra og ta av sørover i småskogen.

2. Bestigning av Vesle Hovdsjøfjell, 876 moh, gir fin utsikt og slake, morsomme nedkjøringer.

3. Skarvrunden, 11 km, går i variert terreng og på preparert løype, opp i høyden øst for Skarvtoppen med flott utsikt, gjennom hytteområdet ved Gamle Opphusvei og i skogsterreng over Opphussetra og Strandsetra på seterveien.

Se løypekartet

4. Bestigning av Hovdsjøfjell(Skarven), 957moh, gir et fantastisk rundskue over Østerdalen, østover mot Trysilfjell, nordover mot Rendalssølen og Tronfjell, mot Horta og vestover mot Hemmelkampen. Det ligger en besøksbok på toppen.
Flotte utforkjøringer i alle retninger.

5. Staupholen, 7 km fra Strandsetra, går i rolig terreng forbi Dambua og Halasjøen. Matpakken fortæres foran Stauphol-«villaen» før returen. De virkelig spreke har flotte turmuligheter videre vestover til Hemmelkampen og Storbekkfjellet.
I påsken prepareres en alternativ løype, 9 km, fra Kroksetra over Ruskåsen til Staupholen og dette gir mulighet til en rundtur.

Sommerturer

Det finnes få merkede stier i området, men det finnes stier og terrenget er lettgått.

1. Opphussetra – Hortenbua. Her finnes det en flott merket sti som tar av fra Gamle Opphussetervei ca. 200m nord for Opphussetra. Stien går ned mot Kroksetra, krysser bekken og går vestover forbi Tvetjønnet og i foten av Horta mot bua.

2. Hovdsjøfjell(Skarven), 957moh, kan nåes på sti fra sør, ( parkering på Strandfjellet, langs blåmerket sti.) eller fra Strandsetra. Fra nord går det sti fra Opphussetra og fra hytteområdet ved Gamle Opphussetervei. Fra toppen er det flott utsikt og man skriver seg inn i besøksboka.

3. Sætresetra.Stien tar av fra hytteveien vest for Veslehovden og går inn til Sætresetra, en idyll ved Hovda.

4. Staupholen kan besøkes også på sommerføre. Stien følger omtrent vinterløypa vestover fra Strandsetra forbi Dambua og Halasjøen, med bademuligheter.

5. Bademuligheter, tips. Det er en liten fin sandstrand sørvest i Veslehovden. I nordenden av Storhovden ved båthuset er det også fine bademuligheter.

Anbefales: Ta en tur om natten. Du får en fin og vakker opplevelse på fjellet. finn frem lommelykten og ta en tur ut, hør stillheten og kanskje du ser et stjerneskudd?

2 Comments

 1. Hei
  Prøvde og passere Hovda i dag for å gå en tur til Staupholen.
  Nedre bru – nærmest Strandsætra- var tatt av elva.
  Tidligere er jo midtre bru tatt av elva, og jeg gikke helt opp til øvre bru ved Storhovden før jeg kom over.
  Er det noen som har interesse av å sette i stand, i hvert fall nedre brua?
  Blir med og hjelper til hvis det er flere som er med.

  vennlig hilsen

  Runar Kårtvedt
  mob.: 94190083

 2. Flott tur fra Opphussetra til Hortenbua, men veldig bløtt over de våteste partiene. Mot Kroksetra tilbake gikk det mye lettere Flott terreng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.